VORES EUROPA FOREDRAG

Siden 2014 har vi holdt flere end 200 foredrag, undervisningstimer, debatter, workshops og temadage for i alt flere end 25.000 danske og europæiske unge. Vi sætter stor pris på at komme ud og møde mennesker personligt med vores stof og vi er altid veloplagte, engagerede og ivrige efter at høre, hvad eleverne mener og tænker.

Vores arrangementer tager altid udgangspunkt i vores rejser. Det er mennesker, der er udgangspunktet for den viden, vi har og som åbner op for at forstå komplekse udfordringer. I alle vores arrangementer bruger vi filmmateriale, billeder og historier fra vores rejser for på den måde at tage eleverne med ud i Europa.

Nedenfor har vi beskrevet omdrejningspunkterne for de foredrag og workshops, vi udbyder i 2016/17. Alt efter om I ønsker et foredrag* eller en workshop* varer vores arrangementer typisk mellem 90 og 180 minutter. Dette kan variere efter ønske. Vores stof, viden, oplevelser, historier og erfaringer kan vinkles og drejes på mange måder. Det er derfor en oplagt mulighed at vi i samarbejde med jer skræddersyer et arrangement, der passer til netop jeres behov. 

IMG_4729IMG_8713IMG_9643

1.  Europa set fra ungdommens perspektiv.

Arrangementet handler om Europas store udfordringer (klima, flygtninge, politisk polarisering, ulighed, relationen mellem nord og syd m.m.) set fra ungdommens perspektiv. Gennem mødet med unge mennesker, der engagerer sig i disse udfordringer, bliver vi klogere på, hvad man potentielt kan gøre for at løse dem. I foredraget fortæller vi også om at rejse, om glæden, savnet, dannelsen og udfordringerne, der opstår, når man bevæger sig ud på ukendt grund. Derudover handler det om at være ung europæer. Hvad er det for en europæisk virkelighed, vi er unge i, og hvordan skal vi som unge indtage en plads i samfundet og være med til at skabe den fremtid, vi gerne vil se?

til viktorIMG_7298IanIMG_0865

2.  Europa og flygtningestrømmen

Her sætter vi fokus på flygtningestrømmen i Europa. Vi møder flygtninge i Tyrkiet inden de er nået frem til Europa – og på Lesbos når de lige er ankommet. Vi taler med dem om deres rejse og deres historie. Vi taler med afrikanske migranter i Athen og Palermo om deres motivation for at forlade deres hjemland og tage til Europa i håbet om en bedre fremtid. Vi taler med eksperter og frivillige, der hjælper de nyankomne, men vi taler også med unge højrenationalister, der ser migrationen til Europa som en stor trussel for den europæiske civilisation.

Ben og BelenIMG_2980IMG_7212bil
*Definition af foredrag:
Et foredrag varer typisk omkring 90 minutter. Det er mest os, der fortæller og viser film fra vores rejser, men vi beder også eleverne tage stilling, reflektere og stille spørgsmål.

*Definition af workshop.
En workshop er typisk omkring 180 minutter. Workshoppens udgangspunkt er fortællinger og film fra vores rejser. Eleverne sendes ud i grupper med arbejdsspørgsmål, der får dem til at tage stilling til og diskutere vigtige problemstillinger og udfordringer for den europæiske ungdomsgeneration.

IMG_8959IMG_2028IMG_2836IMG_5725

 

CHARLEMAGNE YOUTH PRIZE

I maj 2014 modtog vi Europa-Parlamentets
‘Charlemagne Youth Prize 2014′ for vores formidlende
arbejde med europæisk forståelse, identitet og integration.
Læs mere om prisen og se mediedækning her.

10485150_301032346740659_152981874_n

 

DET SIGER ANDRE OM VORES EUROPAS FOREDRAG

   HANNE KRAGELUND, LEKTOR OG PÆDAGOGISK LEDER, FAVRSKOV GYMNASIUM
“Vores Europa har en helt særlig evne til at fastholde eleverne. De har en stærk integritet i kraft af deres fokus på det oplevede og på, hvor vigtig en rolle ungdommen spiller i den offentlige arena.”

FRA ARTIKEL OM FOREDRAG I EUROPA-HUSET
“Efter foredraget sagde en række gymnasieelever, at de virkelig var blevet inspireret til at gøre noget:Jeg har virkelig fået viljen
til at opsøge Europa og til at blive aktiv”, sagde en. En anden sagde, at foredraget havde gjort ham fortrøstningsfuld:
“Vi kan jo sagtens, hvis bare vi kæmper,” sagde han.” – læs artiklen her.

10321798_10152527455364851_2015548843494290185_o

BOOKING

For aftale om dato og pris, kontakt os på kontakt@voreseuropa.dk eller på tlf. 26 54 46 98.
Vi håber på at besøge jer.

Scan

ELENA ASKLØF & PETER LAUGESEN